shutterstock_376476901-1
Интелигентни дигитални решенија
за новата дигитална ера
Header_final_compute
HPE Compute Solutions

Reach digital transformation success with new compute solutions from HPE, with unmatched workload optimization, 360-degree security, intelligent automation, and everything available as a service through HPE GreenLake.

Campaign-Banner
HPE Aruba Networking Connect and Protect
HPE2022042205142_1600_0_72_RGB2
HPE Alletra
Seamlessly power your data — from edge to cloud — with a cloud experience for all your apps.

Дата центри

Секоја ИТ инфраструктура треба да биде соодветно третирана, без разлика дали е тоа серверска опрема, мрежна опрема или уреди за безбедност.                                                                              

Серверски фарми

Основата на секоја успешна бизнис апликација, систем за електронска пошта, податочен сервер и други сервиси е хардверската платформа.                                                                          

Непрекинато напојување

Прекините и нестабилностите на мрежното напојување се едни од најчестите причини поради кои доаѓа до несакани оштетувањa на компјутерската опрема. 

За НАС

Основана во Мај 1990 година под името Макпетрол Компјутери како акционерско друштво. 1997 година се ребрендира во НЕОКОМ и почнува да го гради најголемиот македонски информатички бренд. 2002 година се сели во сопствениот деловен центар со повеќе од 12.000 м2. Учество на сите саеми во Македонија – Инфоком / Битола Експо, застапеност на CeBit со свој штанд, како и на саемот во Минхен – Systems. 2004 година отвара канцеларија во центарот на Битола. 2005 година основање на Неотел – Телекомуникациски Провајдер. Прва македонска ИТ компанија со имплементирани ИСО стандарди.